Radila po receptu sa interneta,oduševljena sam bila. Odrezak je bio toliko sočan i topio se u ustima. Mogu samo jos reći mljaaac i dobar tek 🙂
Recept za najfiniji tuna steak
Sastojci:
- 2 tuna steaka (2–3 cm debljine)
- 2 žlice maslinova ulja
- Sok od pola limuna
- 2 češnja češnjaka
- Sol i papar
- Malo svježeg peršina (po želji)
- 1 žličica soja umaka (po želji, daje dubinu okusu)
Priprema:
- Marinada
Tuna steak natrljajte maslinovim uljem, solju i paprom. Dodajte nasjeckani češnjak, limunov sok i, ako želite, malo soja umaka. Ostavite da odstoji 10–15 minuta. - Zagrijavanje tave
Debelu tavu (idealno grill ili lijevano željezo) zagrijte na srednje jaku vatru dok ne bude jako vruća. - Pečenje tune
Tuna se peče kratko kako bi ostala sočna:- 2 minute sa svake strane za srednje pečenu tunu (ružičasta u sredini)
- 3–4 minute ako želite jače pečenu
- Vlastiti sok
Nakon pečenja, ostavite tunu da odmori 2 minute – pustit će prirodni sok koji se pomiješa s marinadom i stvara savršeni prirodni umak. - Završni dodir
Prelijte steak sokom iz tave i pospite svježim peršinom.
Posluživanje:
Odlično ide uz:
- rižu s povrćem
- pečene tikvice ili paprike
- svježu salatu
- pire od batata




