• Slane okruglice

    Slane okruglice

    Opće su poznate okruglice od krumpira u slatkoj varijanti, ovo je slana inačica. 🧀 Slane okruglice sa sirom Sastojci (za 4 osobe): Za posipanje: Priprema: Posluživanje: Poslužiti toplo, uz kiselo vrhnje ili laganu salatu.

    READ MORE: Slane okruglice

  • Gyoze

    Gyoze

    Niste li do sada sami radili gyoze, posebno oblikovane zalogaje tankog tijesta, donosimo vam recepta za ove hrskave jastučiće punjene krem sirom i oslićem. Najbolje ih je poslužiti odmah sa sojinim umakom. 🥟 Gyoze (japanske punjene okruglice) Sastojci: Tijesto: Nadjev: Za prženje: Umak…

    READ MORE: Gyoze

  • Risoto s povrčem

    Risoto s povrčem

    Još jedan jako fini rižoto, čak nije potrebno nikakvo meso da dopuni obrok. Recept je iz knjige “Kuhinja s okusom Mediterana” koju sam dobila od meni jako drage prijateljice. 🥦 Rižoto s povrćem Sastojci: Priprema: Posluživanje: Poslužiti odmah, dok je rižoto kremast.

    READ MORE: Risoto s povrčem

  • Goveđi gulaš

    Goveđi gulaš

    Vrlo poznat specijalitet pripremljen od govedjeg mesa, crnog luka i crvene mlevene paprike. Gulas je jedan od najpoznatiji specijaliteta i najcesce kuvano jelo. Obicno se sluzi uz kuvanu testeninu, baren krompir ili krompir pire. 🍲 Goveđi gulaš – tradicionalni recept Sastojci: Priprema: Posluživanje:…

    READ MORE: Goveđi gulaš

  • Juneća plečka u vlastiton umaku

    Juneća plečka u vlastiton umaku

    Ručak koji uglavnom svi vole, bez velike mudrosti i komplikacija radim ga na ovaj način… najsočnija juneća plečka u vlastitom toču s dodatkom pire krumpira napravljenog od 100% domačih krumpira! Recept za najfiniju juneću plečku Sastojci: Priprema: Posluživanje: Izvrsno ide uz pire krumpir,…

    READ MORE: Juneća plečka u vlastiton umaku