Tuna steak


Radila po receptu sa interneta,oduševljena sam bila. Odrezak je bio toliko sočan i topio se u ustima. Mogu samo jos reći mljaaac i dobar tek 🙂

Sastojci:

  • 2 tuna steaka (2–3 cm debljine)
  • 2 žlice maslinova ulja
  • Sok od pola limuna
  • 2 češnja češnjaka
  • Sol i papar
  • Malo svježeg peršina (po želji)
  • 1 žličica soja umaka (po želji, daje dubinu okusu)

Priprema:

  1. Marinada
    Tuna steak natrljajte maslinovim uljem, solju i paprom. Dodajte nasjeckani češnjak, limunov sok i, ako želite, malo soja umaka. Ostavite da odstoji 10–15 minuta.
  2. Zagrijavanje tave
    Debelu tavu (idealno grill ili lijevano željezo) zagrijte na srednje jaku vatru dok ne bude jako vruća.
  3. Pečenje tune
    Tuna se peče kratko kako bi ostala sočna:
    • 2 minute sa svake strane za srednje pečenu tunu (ružičasta u sredini)
    • 3–4 minute ako želite jače pečenu
    Nemojte je prepeći jer postaje suha.
  4. Vlastiti sok
    Nakon pečenja, ostavite tunu da odmori 2 minute – pustit će prirodni sok koji se pomiješa s marinadom i stvara savršeni prirodni umak.
  5. Završni dodir
    Prelijte steak sokom iz tave i pospite svježim peršinom.

Posluživanje:

Odlično ide uz:

  • rižu s povrćem
  • pečene tikvice ili paprike
  • svježu salatu
  • pire od batata

Povezani recepti